Aanvraag

Aanvraag

Aanvraag

De drie fondsen geven financiële bijdragen aan projecten in het Caribische deel van het Koninkrijk. We ondersteunen en versterken projecten in de ‘sociale sector’. Wilt u geld aanvragen voor een project? Lees voor u een aanvraag indient eerst onze criteria en richtlijnen. Heeft u nog vragen of hulp nodig of wilt u uw project voorbespreken, neem dan contact op met uw lokale adviseur. Dat bespaart u veel moeite en tijd!


Aanvragen
Om een aanvraag te doen, moet u gebruik maken van ons aanvraagformulier. Heeft u het aanvraagformulier ingevuld, stuur het dan op aan de lokale adviseur op uw eiland.
Beschrijf in het aanvraagformulier zo goed mogelijk het doel en het te verwachten resultaat van uw project. En houdt daarbij rekening met de criteria en richtlijnen. Vergeet tenslotte niet om alle gevraagde bijlagen mee te sturen. Dat versnelt de beoordelingstijd en zo hoort u eerder of u op geld van ons kunt rekenen.

De beoordeling
De lokale adviseur op uw eigen eiland beoordeelt uw aanvraag, aan de hand van de criteria. Zij kunnen u om extra informatie of toelichting vragen en u helpen om uw aanvraag compleet te maken. Vervolgens stuurt de adviseur de aanvraag naar alle drie de deelnemende fondsen. Zij maken een keuze bij wie de aanvraag het beste past. 
De Nederlandse fondsen nemen een definitief besluit over uw aanvraag. Van het Nederlandse fonds (of als meerdere fondsen bijdragen van meerdere fondsen) ontvangt u een beslissingsbrief met daarin een toekenning of een afwijzing. 

Duur van het proces
Het totale proces vanaf het moment dat u uw aanvraag heeft ingestuurd, kan zo’n 4 tot 6 maanden duren bij een macro aanvraag en een maand tot 2 maanden bij een micro aanvraag. Houdt u hier rekening mee bij de planning van uw project.