Aanvraag

Aanvraag

Aanvraag

De Samenwerkende Fondsen Cariben geven financiële bijdragen aan projecten in het Caribische deel van het Koninkrijk. We ondersteunen en versterken projecten in de ‘sociale sector’. Wilt u geld aanvragen voor een project? Lees voor u een aanvraag indient eerst onze criteria en richtlijnen. Heeft u nog vragen of hulp nodig of wilt u uw project voorbespreken, neem dan contact op met uw lokale adviseur. Dat bespaart u veel moeite en tijd!

Aanvragen

Om een aanvraag te doen, moet u gebruik maken van ons aanvraagformulier. Heeft u het aanvraagformulier ingevuld, stuur het dan op aan de lokale adviseur op uw eiland.

Beschrijf in het aanvraagformulier zo goed mogelijk het doel en het te verwachten resultaat van uw project. En houdt daarbij rekening met de criteria en richtlijnen van de Samenwerkende Fondsen Cariben. Vergeet tenslotte niet om alle gevraagde bijlagen mee te sturen. Dat versnelt de beoordelingstijd en zo hoort u eerder of u op geld van ons kunt rekenen.

De beoordeling

De lokale adviseur op uw eigen eiland beoordeelt uw aanvraag, aan de hand van de criteria van de Samenwerkende Fondsen Cariben. Zij kunnen u om extra informatie of toelichting vragen en u helpen om uw aanvraag compleet te maken. Vervolgens brengt de adviseur een advies uit aan de Samenwerkende Fondsen Cariben.

De Nederlandse fondsen nemen een definitief besluit over uw aanvraag. Van hen ontvangt u een beslissingsbrief met daarin een toekenning of een afwijzing. De Samenwerkende Fondsen Cariben zorgen sámen voor de uiteindelijke financiering.

Duur van het proces

Het totale proces vanaf het moment dat u uw aanvraag heeft ingestuurd, kan zo’n 4 tot 6 maanden duren bij een macro aanvraag en een maand tot 2 maanden bij een micro aanvraag. Houdt u hier rekening mee bij de planning van uw project.