Programma's

Programma's

​​​​​​​Samen Oud

De Samenwerkende Fondsen Cariben hebben via het programma Samen Oud vanaf 2015 voor drie jaar extra budget voor ouderenprojecten beschikbaar gesteld. Meer dan 20 sociale organisaties hebben zich via dit programma ingezet voor ouderen op de eilanden. Het programma is in november 2019 afgelopen en indienen van nieuwe aanvragen via dit programma is niet meer mogelijk. Ngo’s kunnen echter altijd via het reguliere aanvraagtraject een aanvraag binnen het thema indienen.

Meer informatie:

Kansen voor Jongeren Cariben

De Samenwerkende Fondsen Cariben zijn in 2013 een meerjarig programma gestart in het Caribische Deel van het Koninkrijk: Kansen Voor Jongeren Cariben. Voor dit programma selecteerden we 18 initiatieven die kwetsbare jongeren in de leeftijd van 12-25 jaar ondersteunen in hun ontwikkeling. Het doel is jongeren te helpen, zowel op sociaal-emotioneel gebied als ook bij hun (school)loopbaan, opdat zij zoveel mogelijk economisch zelfstandig door het leven kunnen gaan. Hiervoor ontvingen de organisaties niet alleen financiële ondersteuning, maar kregen zij via trainingen en workshops ook allerlei kennis & tools aangereikt ter verbetering van hun project en hun organisatie.

Het programma is in november 2018 afgesloten. Het indienen van nieuwe aanvragen via dit programma is helaas niet meer mogelijk. Ngo’s kunnen echter altijd via het reguliere aanvraagtraject een aanvraag binnen het thema indienen.

Meer informatie