FAQ

FAQ

Veel gestelde vragen

Stichting Kinderpostzegels Nederland, het Oranje Fonds en Kansfonds. Hun werkgebied is het Koninkrijk der Nederlanden. In Nederland opereren de fondsen los van elkaar. In het Caribisch deel van het Koninkrijk hebben zij de krachten gebundeld en vormen zij tot 2025 één centraal aanspreekpunt voor ondersteuning. Ook na dat moment zullen de fondsen zich blijven inzetten voor de Cariben, maar naar verwachting net zoals in Nederland los van en naast elkaar. Wanneer meer bekend is over de wijze van werken na 2024, zullen we dit via de website bekend maken.

We geven financiële bijdragen voor sociale projecten in het Caribisch deel van het Koninkrijk. We steunen bijvoorbeeld opvang voor ex-gedetineerde jongeren. Maar ook activiteiten voor ouderen, kinderen, of projecten voor leefbaarheid in de buurt. Zo willen we de betrokkenheid tussen mensen vergroten. En ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving.

 

Onze criteria en richtlijnen vindt u hier. Lees deze zorgvuldig door voor u het aanvraagformulier invult. Heeft u dan nog vragen, neem dan contact op met de lokale adviseur op uw eiland.

Om een aanvraag te doen, moet u gebruik maken van ons aanvraagformulier. Heeft u het aanvraagformulier ingevuld, stuur het dan op aan de lokale adviseur op uw eiland. Lees vooraf goed onze criteria en richtlijnen door. Weet u niet zeker of uw plan aan onze eisen voldoet? Neem dan eerst contact op met onze lokale adviseurs. Dit voorkomt teleurstellingen. Voor alle informatie over aanvragen kijkt u onder het kopje Aanvragen.

Het totale proces vanaf het moment dat u uw aanvraag heeft ingestuurd, kan zo’n 4 tot 6 maanden duren. Houdt u hier rekening mee bij de planning van uw project.