Over SFC

Over SFC

In het Caribische deel van het Koninkrijk zijn verschillende Nederlandse fondsen actief. Fondsen die financiële steun bieden aan lokale initiatieven. De grootste fondsen op sociaal terrein hebben de handen ineen geslagen. Stichting Kinderpostzegels Nederland, het Oranje Fonds, Kansfonds en Fonds Sluyterman van Loo werken samen op alle zes eilanden. Zo hoeft u maar één aanvraag in te dienen als u van deze fondsen een financiële bijdrage nodig heeft voor uw project!

De Samenwerkende Fondsen Cariben geven financiële bijdragen voor sociale projecten. We steunen bijvoorbeeld opvang voor ex-gedetineerden of verslaafden. Maar ook activiteiten voor ouderen & kinderen, of projecten voor leefbaarheid in de buurt. Zo willen we de betrokkenheid tussen mensen vergroten. En ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving.

 • Wie zijn wij?

  In het Caribische deel van het Koninkrijk zijn verschillende Nederlandse fondsen actief. Fondsen die financiële steun bieden aan lokale initiatieven.
 • Wat doen wij?

  De Samenwerkende Fondsen Cariben geven financiële bijdragen voor sociale projecten. We steunen bijvoorbeeld opvang voor ex-gedetineerde jongeren.
 • De betrokken fondsen

  De Samenwerkende Fondsen Cariben zijn opgericht om sociale initiatieven op de eilanden te ondersteunen.
 • Help ons helpen

  Voelt u zich net als wij betrokken bij het Caribisch deel van het Koninkrijk? Wilt u sociale projecten daar een kans geven?

Leg uw plannen voor

Bent u betrokken bij een organisatie op sociaal gebied op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius of Sint Maarten? Dan nodigen we van harte uit om een beroep op ons te doen!

Leg uw plannen voor aan onze Adviescolleges of adviseurs op uw eiland. Zij kunnen u op weg helpen met het aanvraagformulier. Wij kijken daarna of we uw idee (financieel) kunnen steunen.

Aanvragen