CEDE Aruba

CEDE Aruba

CEDE sluit overeenkomst met Arubaanse overheid en de Samenwerkende Fondsen Cariben

Op woensdag 4 juli sloten CEDE Aruba, de Samenwerkende Fondsen Cariben en de Arubaanse overheid een overeenkomst. Hiermee werd een samenwerking bekrachtigd die ondersteuning mogelijk maakt aan nieuwe initiatieven, uitgevoerd door stichtingen en ngo’s, gericht op de versterking van het welzijn van inwoners op sociaal terrein.

CEDE Aruba en de Samenwerkende Fondsen Cariben dragen per jaar gemiddeld 2,8 miljoen gulden bij aan gemeenschapsprojecten op het eiland. Het gaat bijvoorbeeld om initiatieven voor kwetsbare doelgroepen zoals ouderen, tienermoeders, jongeren, mensen in armoede of mensen met een verslaving. De overeenkomst regelt de financiële bijdrage van de overheid en de Samenwerkende Fondsen Cariben aan sociale initiatieven via CEDE Aruba. Ook heeft het betrekking op de verantwoordelijkheden van CEDE Aruba zoals uitstekende governance, een goede financiële administratie en een onafhankelijke positie ten opzichten van politiek, religie en commercie. 

De overeenkomst is geldig voor een periode van vijf jaar. De ondertekening van de overeenkomst werd gedaan  door de bestuursleden van CEDE Aruba, de Arubaanse overheid vertegenwoordigd door de heer Glenbert Croes, Minister van Sociale Zaken en Arbeid, mevrouw mr. Evelyne Wever-Croes, ad interim Minister van Financiën, Economie en Cultuur en de Samenwerkende Fondsen Cariben vertegenwoordigd door mevrouw Drs. Henriette Hulsebosch en de heer Drs. Peter Douwes.