Vanaf 2025 nieuwe manier aanvragen doen

Vanaf 2025 nieuwe manier aanvragen doen

Vanaf 2025 nieuwe manier aanvragen doen

Het Oranje Fonds, Kansfonds en Stichting Kinderpostzegels Nederland; de deelnemende fondsen aan de Samenwerkende Fondsen Cariben (SFC), hebben besloten om hun inzet op de Cariben de komende jaren voort te zetten en zelfs te intensiveren. Dit zullen ze in de toekomst – vanaf 2025 – echter niet meer doen onder de vlag van de Samenwerkende Fondsen voor de Cariben, maar als collega fondsen naast en met elkaar. 

Naast elkaar gaan besteden op de eilanden biedt de fondsen de mogelijkheid om meer te werken vanuit eigen visie, beleidskeuzes en werkwijze. Of bij de uitvoering van een gezamenlijk programma, juist intensief samen te werken. 
 
Er zal een overgangsperiode zijn waarin het gezamenlijk loket voor het doen van een aanvraag in 2024 open zal blijven. De fondsen maken t.z.t. bekend hoe zij verder gaan werken in de Cariben. 

Wat betekent dit voor lopende en nieuwe aanvragen?

Voor nu betekent dit geen veranderingen voor de lopende aanvragen. Deze worden verder afgehandeld door de reeds betrokken lokale adviseurs. Nieuwe aanvragen kunnen op de gebruikelijke wijze worden ingediend. 

Voor afrekeningen van aanvragen die t/m 2023 zijn toegekend, geldt dat deze volgens de bestaande procedure via de lokale adviseur worden afgehandeld. 

Heeft u vragen?

Vragen kunt u stellen via: [email protected]